לאחר שלמדנו על תרגום נטוריוני, במאמר שלפניכם נכנס לעומק הדברים ונכיר סוגים נוספים של אישור נוטריוני.
תרגום נוטריוני, הוא אחד מן השירותים הנוטריונים הרבים, שניתן לקבל במשרד נוטריון. השירות ניתן בכל שפה, כאשר יש להקפיד לפנות לנוטריון הדובר את שפת המקור (השפה בה כתוב המסמך המקורי) ואת שפת היעד (השפה אליה יש לתרגם את המסמך).
נוטריונים, מתבקשים לתרגם מסמכים משפטיים או לאשר נכונות תרגום, הן לשם הגשת מסמכים מחו"ל, בארץ והן לשם הגשת מסמכים ישראלים, לחו"ל.
לעיתים קרובות, יידרש הפונה גם לקבל חותמת אפוסטיל.
במאמר זה, נסביר בהרחבה על הסמכות של תרגום נוטריוני ועל סוגים נוספים של אישור נוטריוני.
בשל מעמדו של האישור הנוטריוני, קבע המחוקק כי על עורכי דין המבקשים להיות נוטריונים, לקבל רישיון נוטריון ואין די ברישיון עריכת הדין בכדי לתת שירות נוטריוני. מיד נרחיב גם בעניין זה.
על הסמכות של תרגום נוטריוני
משרדי נוטריון רבים, מציעים את השירות של תרגום נוטריוני. ישנם נוטריונים המתרגמים בעצמם את המסמכים ואחרים, מאשרים את נכונותו של תרגום קיים.
מבחינת מעמדו של האישור הנוטריוני, אין כל הבדל, כל עוד מוטבעת חתימתו של הנוטריון, על המסמך.
ניתן לקבל תרגום נוטריוני לכל מסמך, בכל שפה ובלבד שהנוטריון, דובר את השפות הרלוונטיות שפת המקור ושפת היעד. חשוב לציין כי על הנוטריון, לשלוט היטב בשתי השפות ואין די בכך כי הוא דובר בצורה שטחית, את השפה.
במסגרת תרגום נוטריוני, יש לתרגם או לאשר את נכונות התרגום, של מונחים מקצועיים מעולם המשפט, הכלכלה וכיו"ב. כאשר נוטריון אינו שולט ברמה גבוהה בשתי השפות, קרי, ברמת שפת אם, לא יוכל לתרגם את המונחים בצורה נכונה ומדויקת.
בשל היותה של מדינתנו, קיבוץ גלויות, אין קושי למצוא נוטריון, הדובר שפות, אך חשוב לאתר את הנוטריון המתאים ולא לפנות למשרד נוטריון מוכר, שאינו בקיא בשפות הרלוונטיות.
סוגים נוספים של אישור נוטריוני
המחוקק העניק לנוטריון, סמכויות רבות ועל כן, ישנם מספר סוגים של אישור נוטריוני, למשל:
1. קבלת תצהיר והצהרות אחרות : אימות חתימות על תצהיר וסוגים שונים של הצהרות.
2. אישור חיים : זהו אישור נוטריוני חשוב מאוד, במסגרתו, נותן נוטריון, אישור כי פלוני עודו נמצא בחיים.
3. אימות הסכם ממון : בני זוג שטרם נישאו, מבקשים לחתום על הסכם ממון. עליהם לאמת את ההסכם, אצל נוטריון או בבית המשפט.
4. יפוי כוח נוטריוני : ישנם סוגים של יפויי כוח, אשר יש לחתום עליהם בפני נוטריון: יפוי כוח לביצוע עסקת מקרקעין הטעונה רישום ויפוי כוח כללי.
קבלת רישיון נוטריון
בשל חשיבותו של כל אישור נוטריוני, קבע המחוקק כי עורך דין המבקש לשמש כנוטריון, יידרש לקבל רישיון נוטריון ממשרד המשפטים. קבלת הרישיון, מותנית בעמידה בקריטריונים הקבועים בחוק ויש להגיש בקשה בכתב.
הקריטריון החשוב ביותר, הוא וותק של עשר שנים לפחות, במקצוע עריכת הדין. חברות ארוכת שנים בלשכת עורכי הדין, ללא ניסיון פרקטי במקצוע, לא תסייע לעורך הדין בקבלת הרישיון.
וועדת הרישיונות, מבקשת בטופס הבקשה, לפרט אודות הניסיון המקצועי בעריכת דין ודוחה את בקשותיהם של עורכי דין, ללא ניסיון משמעותי בן עשר שנים לפחות, בעבודה.
לפני קבלת הרישיון, נדרשים עורכי הדין, להשתתף, בהכשרה מקצועית הייחודית לנוטריונים. זוהי הכשרה קצרה בת שמונה שעות, אך חשובה מאוד ומסבירה לנוטריונים, כיצד לבצע את העבודה הנוטריונית.
ישנם מספר סוגים של אישור נוטריוני, ביניהם גם תרגום נוטריוני. לשם קבלת תרגום נוטריוני מדויק, חשוב לפנות אל נוטריון, השולט היטב בשפות, על מנת שהתרגום יהיה נאמן למסמך המקור.