Law4youth_MainPic החוג למשפטים
Law4youth_MainPic החוג למשפטים
פנייה לייעוץ אישי



    מה הסוד שהופך מאמר משפטי למאמר שכל גולש יכול ליהנות ממנו

    מאמר משפטי נועד להקנות ידע למי שקורא אותו. ואולם, יש לזכור, שרבים מהאנשים שקוראים את אותם מאמרים משפטיים, הם חסרי ידע משפטי. לכן, יש לדעת כיצד לכתוב מאמר משפטי ככזה שכל גולש יוכל ליהנות ממנו.

    מה הסוד שהופך מאמר משפטי למאמר שכל גולש יכול ליהנות ממנו

    תוכן עניינים

    יש לכתוב את המאמר באופן שיצור עניין

    הכותב צריך לכתוב את המאמר באופן שכל מי שיתקל בו, יתעניין בו וירצה לקרוא אותו עד סופו. ראה למשל את המאמרים המופיעים באתר – https://www.legal-articles.co.il/

    אחת הדרכים לכך היא, לחלק את המאמר לתתי כותרות. מאמר ללא תתי כותרות, שכתוב ללא הפרדה או חלוקה בין מילותיו – מעניין מבחינת תוכנו ככל שיהיה – נראה כמעין נאום רצוף וארוך ולכן גם כמשעמם מאוד, ולמי שנתקל בו אין עניין להמשיך ולקרוא אותו, לבטח לא את כולו.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      דרך נוספת ליצור עניין אצל הגולש, היא שינוי צורת הכתיבה (גם בתוך כל תת כותרת, או לפחות בחלק מתתי הכותרות). נניח, לדוגמא, שהמאמר המשפטי עוסק ברשלנות רפואית, בדגש על ניתוח שגוי. כדי ליצור עניין אצל הגולש, לא מומלץ לכתוב "ניתוח שגוי יכול להוביל לזיהום חמור, דימום תוך בטני, קשיים ביציאות, כאבים חזקים ובלתי פוסקים, קרע בפצע הניתוח וכן לסחרחורות חוזרות ונשנות", אלא כדאי לכתוב:

      "ניתוח שגוי יכול להוביל ל:

      • זיהום חמור
      • דימום תוך בטני
      • קשיים ביציאות
      • כאבים חזקים ובלתי פוסקים
      • קרע בפצע הניתוח
      • סחרחורות חוזרות ונשנות."

      העובדה שלפתע השורות קצרות, מסומנות בכוכבית בתחילתן, כמו גם הדגשות מילים, קווים תחתוניים מתחתיהן וכדומה – כל אלה הופכים את המאמר לכזה הכתוב בצורה שונה מהצורה ה"רגילה" של מאמר משפטי, והדבר יכול ליצור אצל כל גולש עניין במאמר והנאה ממנו.

      יש לזכור שישנם גולשים שאין להם ידע משפטי

      כאמור, רבים מהגולשים שמעוניינים לקרוא את אותם מאמרים משפטיים, הם חסרי ידע משפטי. כדי שעובדה זו לא תמנע מאותם גולשים ליהנות מאותם מאמרים, כותב המאמר צריך לזכור עובדה זו.

      הכותב צריך לכתוב את המאמר המשפטי באופן שכל גולש יבין אותו. כלומר, הכותב צריך להימנע, עד כמה שניתן, משימוש במונחים משפטיים, שסביר להניח שאינם מוכרים לגולש חסר ידע משפטי. בנוסף לשפה המשפטית, חשוב שהכותב יקפיד במאמרו על שפה שמחד אינה גבוהה מדי (אם כי, עליו להקפיד על כך שהיא תהיה תקינה), ומאידך אינה נמוכה מדי (כלומר, להימנע משימוש בסלנג וב"שפת רחוב").

      לסיכום, ישנם שני סודות עיקריים שהופכים מאמר משפטי למאמר שכל גולש יכול ליהנות ממנו. ראשית, יש לכתוב את המאמר באופן שכל גולש שיתקל בו, יתעניין בו וירצה לקרוא את כולו. ניתן לעשות זאת על ידי חלוקת המאמר לתתי כותרות, כתיבת משפטים קצרים, וכן באמצעות שינוי צורת הכתיבה כמו הדגשת מילים מדי פעם והצבת קווים תחתוניים מתחתיהן, ושורות קצרות המסומנות בכוכבית בתחילתן. ואולם, חשוב להבהיר, שאין לעשות את כל אלה בכוח, אלא רק כאשר הדבר מתאים ואינו פוגע במשמעותו של המאמר.

      בנוסף, כותב המאמר צריך לזכור שלרבים מהגולשים שצפויים להיתקל במאמרו, אין ידע משפטי. לכן, על הכותב להימנע, עד כמה שניתן, משימוש במונחים משפטיים, וכן חשוב שיקפיד על שפה שמצד אחד לא מליצית וגבוהה מדי (אך לצד זאת, תקינה), ומאידך אינה נמוכה מדי.

      *התוכן המשובץ באתר זה, אתר Law4youth אנו תחליף לייעוץ משפטי, אינו מתיימר להיות מדויק, או מקיף או מעודכן. אין להסתמך על האמור, והעושה כן – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף