Law4youth_MainPic החוג למשפטים
Law4youth_MainPic החוג למשפטים
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    נוירלגיה טריגמינלית – זכאות לפיצוי ולאחוזי נכות

    נוירלגיה טריגמינלית, או בשמה העברי, תסמונת העצב המשולש, היא מחלת כאב עצבי, המתבטאת בכאבים חזקים מאוד בפנים, המאופיינים בתחושת צריבה או צביטה מקומית, שעשויים לגרום לפגיעה בתפקוד, ולזכות את החולה בה בפיצויים ובאחוזי נכות.

    הכאב, המפריע לתפקוד, יכול להופיע לאחר חשיפה למזון או לקור, או ללא כל מקור ידוע, ולחלוף בפתאומיות כפי שהופיע, לאחר זמן מועט, או להמשך זמן רב יותר. בין כה וכה, הכאב גורם לסבל רב לחולים במחלה, ולכן חשוב להכיר את כל הזכאויות של החולים בה.

    תוכן עניינים

    מה הגורמים להתפרצות מחלת הנוירלגיה טריגמינלית?

    הגורם למחלת תסמונת העצב המשולש (נוירלגיה טריגמינלית) אינם ידועים לאשורם, אך ידוע כי הכאב נגרם לרוב עקב לחץ פיזי של כלי דם על השורש העצבי, היוצר את תחושת הכאב החזקה.

    בנוסף גם חולי טרשת נפוצה, עשויים לסבול מנוירלגיה טריגמינלית, הנובעת מפגיעה בחומר במוח המכסה את מערכת העצבים, ובין היתר גם את העצב הטריגמינלי.

    כמו כן, במקרה של נוירלגיה טריגמינלית פוסט טראומתית, הגורמים המובילים להתפרצות המחלה, הם טראומה שנגרמה לחולה בעצב הטריגמינלי. כך למשל המחלה יכולה להתפרץ כתוצאה מטראומה בתאונת דרכים, טראומות בפנים עקב ניתוח, פציעה משמעותית בפנים ועוד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      האם ניתן לטפל בנוירלגיה טריגמינלית?

      מחלת נוירלגיה טריגמינלית, היא מחלת כאב, שהתמודדות עמה, היא באמצעות תרופות המסייעות בהפחתת הכאב והפחתת התדירות של הופעת הכאב.

      במקרה שהתרופות אינן מסייעות, וגם העלאת המינון התרופתי, אינה ממתנת את הכאב ותדירות הופעת הכאבים, יבחן טיפול ניתוחי, שמטרתו להפחית את הלחץ על השורש העצבי, וכך למנוע את היווצרות הכאב. יחד עם זאת, לא בכל מקרה מאושר טיפול ניתוחי.

      האם נוירלגיה טריגמינלית מזכה באחוזי נכות?

      חולים הסובלים ממחלת נוירלגיה טריגמינלית, נדרשים לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי, על מנת שתקבע להם אחוזי נכות בהתאם למצבם. ביטוח לאומי מכיר במחלות כאב, כמחלות שעשויות לפגוע בכושר העבודה והתפקוד של החולה, ולזכות אותו באחוזי נכות בהתאם לחומרת המחלה, ולאופי הפגיעה בתפקודו.

      ככל שהכאב מפריע יותר לתפקוד היומי וליכולת לעבוד, והטיפול הנדרש הוא בתדירות גבוהה יותר, כך ייקבעו אחוזי נכות גבוהים יותר, שעשויים לזכות את החולה בתגמולים מהביטוח הלאומי, עבור אובדן כושר העבודה, כגון מענק נכות או קצבת נכות.

      על מנת להוכיח את אחוזי הנכות, חשוב ביותר לצרף את כלל המסמכים המעידים על כל ליקוי וליקוי ממנו סובל החולה, כמו למל סיכומי רופא מומחה, רשימת תרופות שאותן נוטל החולה ועוד.

      האם נוירולגיה טריגמינלית מזכה בפיצויים כספיים עבור הנכות?

      נכות כללית לחולי נוירולוגיה טריגמינלית

      בעלי נכות כללית, זכאים לקבל קצבה החל מדרגת נכות כללית של לא פחות מ-40%, ולרוב נדרשת דרגת נכות כללית של מעל 60%. לכן במקרים בהם נקבעה דרגת נכות נמוכה יותר, הם לא יהיו זכאים לתגמולים עבור הנכות.

      יחד עם זאת, חולי נוירולוגיה טריגמינלית לא מעטים סובלים מליקויים נוספים. כך למשל, חולי נוירלגיה טריגמינלית רבים סובלים בנוסף למחלה גם מליקויים שונים אחרים הנגרמים מהמחלה, כמו דיכאון והפרעות במצב הרוח, שעשויים להגדיל את אחוזי הנכות, ולהעניק להם זכויות רבות יותר.

      נוירלגיה טריגמינלית פוסט טראומתית

      במקרים של נוירלגיה טריגמינלית פוסט טראומתית, שנגרמה כתוצאה מטראומה לעצב הטריגמינלי עקב תאונת עבודה או עקב פעולות איבה, החולים יכולים להגיש בקשה להכרה כנפגעי תאונות עבודה או בקשה להכרה כנפגע פעולות איבה, בהתאמה. ככל שהם עומדים בתנאי הזכאות, הם עשויים להיות מוכרים כנפגעי תאונות עבודה או כנפגעי פעולות איבה.

      נפגעי תאונות עבודה ונפגעי פעולות איבה, זכאיים לפיצויים כספיים עבור אובדן ימי העבודה בעקבות הפציעה, ובנוסף הם זכאים גם לפיצויים כספיים עבור אובדן כושר ההשתכרות, החל מאחוזי נכות נמוכים בהרבה, מאשר מי שהוכר כבעל נכות כללית. כך הם עשויים לקבל פיצויים כספיים, כבר החל מדרגת נכות של 10%.

      פיצויים עבור הנכות והסבל שנגרמת לחולי נוירלגיה טריגמינלית

      בשורה התחתונה, מחלת נוירלגיה טריגמינלית היא מחלה קשה הגורמת סבל רב לחולים בה, עד כדי כך שחולים לא מעטים בה סובלים גם ממחלות נלוות כמו דיכאון, חרדות או הפרעות מצב רוח אחרות.

      הפרעות, ליקויים או מחלות נלוות, עשויים להגדיל את אחוזי הנכות שלהם, ולהגביר את הסיכויים לקבל פיצויים עבור אובדן התפקוד שנגרם להם. לכן, חשוב לבחון את כלל נסיבות המחלה וכלל הליקויים שנגרמו לחולה במחלה, בטרם פונים לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות.

      *התוכן המשובץ באתר זה, אתר Law4youth אנו תחליף לייעוץ משפטי, אינו מתיימר להיות מדויק, או מקיף או מעודכן. אין להסתמך על האמור, והעושה כן – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף