כמו כל תביעה – גם תביעת רשלנות רפואית היא תביעה. אך כיצד מגישים תביעה מהסוג הספציפי הזה? מהי חוות דעת מומחה ומה חשיבותה בתביעה מסוג זה?
תביעת רשלנות רפואית, איננה תביעה קלה להוכחה וקבלתה, תלויה בניהול נכון:
קבלת ייעוץ משפטי מוקדם – יש להגיש תביעת רשלנות רפואית, לפני סיומה של תקופת ההתיישנות.
בחירת עורך דין מומחה – על נפגע רשלנות רפואית, לפנות לעורך דין מומחה בלבד.
איסוף התיעוד הרפואי מכל המוסדות בהם טופל התובע – התיעוד הרפואי, מוכיח כיצד טופל התובע.
פנייה לרופא בעל שם, לכתיבת חוות דעת מומחה – בית המשפט יקבל או ידחה תביעת רשלנות רפואית, על בסיס חוות הדעת.
רשלנות רפואית – ייעוץ משפטי מוקדם
תביעת רשלנות רפואית, יש להגיש לפני סיומה של תקופת ההתיישנות. על כן, כדאי לפנות לייעוץ משפטי של עורך דין מומחה, מוקדם ככל האפשר:
1. הכנת התביעה : מלאכת הכנת התביעה, אורכת זמן, במיוחד בשל הצורך לדאוג לקבלת התיעוד הרפואי וחוות הדעת של מומחה רפואי.
2. מתי לפנות : על מנת שניתן יהיה לטפל בתביעה כראוי ולעמוד בלוח הזמנים, יש לפנות למשרד עורכי דין מומחה, עם היוודע על הקשר שבין הנזק לטיפול הרפואי.
3. מרוץ ההתיישנות : תקופת ההתיישנות היא שבע שנים, כאשר אם הניזוק הוא קטין, תתחיל תקופה זו כאשר יגיע הניזוק לגיל 18.
בחירת עורכי דין בישראל – מומחים בלבד!
רשלנות רפואית, היא אחד מתחומי המשפט המורכבים ביותר. המשמעות היא כי יש להגיש תביעה אך ורק באמצעות עורכי דין בישראל, שזהו תחום התמחותם.
יש לפנות למשרדי עורכי דין, בעלי שם בתחום הרשלנות הרפואית, המתמחים בסוג התביעה הספציפי.
למומחיות המשפטית והניסיון בייצוג תובעים, יש השפעה רבה מאוד, על סיכויי ההצלחה של תביעת רשלנות רפואית. אין להקל ראש, אפוא, בחשיבות שבמסירת הטיפול בתביעה, למומחה ברשלנות רפואית בלבד.
לפני שחותמים על יפוי כוח והסכם שכר טרחה, רצוי להגיע למספר פגישות ייעוץ, עם עורכי דין שונים. כך, מקבלים תמונה טובה יותר של סיכויי התביעה ושכר הטרחה, המקובל לסוג התיק.
התיעוד הרפואי
הוכחת תביעת רשלנות רפואית, דורשת מן הניזוק, התובע, להציג חוות דעת של מומחה רפואי, התומכת בטענה כי הטיפול הרפואי שקיבל התובע, היה רשלני.
כיצד יכול המומחה הרפואי, לדעת, האם הטיפול שניתן, היה רשלני או אם לאו? באמצעות התיעוד הרפואי, בו מופיעה האבחנה הרפואית ואופן הטיפול.
עורכי דין בישראל, המייצגים תובעים, פונים בשמו של התובע, לכל המוסדות הרפואיים, בהם טופל (בית חולים, מרפאה וכיו"ב) ומבקשים את המסמכים הרפואיים.
מה קורה כאשר הרופא המטפל לא הקפיד על תיעוד רפואי? היה והעדר התיעוד, מונע מן המטופל, להוכיח את תביעתו, יכול הוא לבקש מבית המשפט, להעביר את נטל ההוכחה אל הנתבע.
חוות דעת מומחה רפואי
בבואו של בית המשפט, להכריע בתביעת רשלנות רפואית, יישען הוא בעיקר על חוות הדעת הרפואית. אם קיבל את דעתו המקצועית של המומחה מטעם התביעה, הרי שתיקבע אחריות נזיקית לנתבע.
אם סבר בית המשפט כי חוות הדעת מטעם הנתבע, היא המסתברת יותר, ידחה את התביעה.
מכך אנו למדים כי משמעותה של חוות הדעת הרפואית היא רבה. עורכי דין בישראל, המתמחים ברשלנות רפואית, בוחרים בקפידה את המומחה הרפואי אשר יכתוב את חוות הדעת.
ככל שהרופא אשר כותב את חוות הדעת, נחשב למומחה בתחומו, למקצועי ומהימן, כך גדל הסיכוי כי בית המשפט, יעדיף את חוות דעתו, על פני זו של הנתבע.
תביעת רשלנות רפואית, חייבת להיות מוגשת לפני סיומה של תקופת ההתיישנות. על כן, יש לפנות לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי. עורך הדין המטפל בתביעה, חייב להיות מומחה לרשלנות רפואית ועליה להיות נתמכת בחוות דעת מומחה.