מנתונים שפרסמה השנה הנהלת בתי המשפט, עולה כי בשנת 2010 התקבלו 61,469 תיקים בבתי המשפט לתעבורה. כמו כן, 18.5% מכלל התיקים שנפתחו בשנת 2010 היו בתחום התעבורה. אילו טיפים כדאי לקבל בעבירות תעבורה שונות מעורך דין תעבורה?
מה עושים כאשר נתפסים על נהיגה בשכרות?
מסקרים שונים עולה, כי ישנו אחוז בלתי מבוטל של נהגים בישראל הנוהגים תחת השפעת אלכוהול. לפי החוק, נהיגה בשכרות מוגדרת או כאשר שותים משקה משכר במהלך הנהיגה, או כנהיגה לאחר שתיית משקה משכר שיוצר בגוף ריכוז אלכוהול מסוים. ישנן שלוש בדיקות בלבד הקבילות כראיה משפטית לנהיגה בשכרות:
1. בדיקת נשיפה באמצעות מכשיר ה"ינשוף" – מכשיר זה בודק את רמת האלכוהול בגוף על-ידי שנושפים אליו. החוק החדש מתיר לשוטרים לעצור כל נהג באשר הוא לצורך ביצוע בדיקת נשיפה.
2. בדיקות שתן – בבדיקה זו נבדק ריכוז האלכוהול בגוף האדם באמצעות בדיקה של השתן.
3. בדיקת דם – בבדיקה זו נבדק ריכוז האלכוהול בדם.
לצורך ביצוע בדיקת שתן או בדיקת דם, רשאי שוטר לעצור רק אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים או שיש לשוטר חשד סביר שהוא שיכור. חשוב לדעת: סירוב לעריכת בדיקת אלכוהול כמוה כהודאה בנהיגה בשכרות.
אז אילו המלצות כדאי לקבל מעורך דין תעבורה במקרה שנתפסים על נהיגה בשכרות?
ראשית, אל תסרבו לעריכת בדיקת נשיפה. כאמור, סירוב כזה משמעותו הודאה בנהיגה בשכרות. אם אכן התגלה בבדיקה שרמת האלכוהול בגופכם גבוה מהמותר, פנו לעורך דין תעבורה שיבחן את התנהלות המשטרה עובר ובעת הבדיקה – האם השוטרים חיכו 15 דק' בטרם ביצעו את הבדיקה ב"ינשוף", האם השוטרים כיילו את מכשיר ה"ינשוף" כראוי ועוד. מכיוון שיש עניינים רבים שניתן לבחון על-מנת למצוא פסול בהתנהלות רשויות האכיפה ולעזור ללקוח, חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה מנוסה.
מהן המלצות עורך דין תעבורה בעניין נהיגה במהירות מופרזת?
על-פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 22% מכלל העבירות שאכפה משטרת ישראל בשנת 2009 היו עבירות של נהיגה במהירות מופרזת. להלן מספר עובדות על נהיגה במהירות מופרזת והמלצות עורך דין תעבורה הנוגעות להן בצידן:
1. מאיזו חריגה אוכפת המשטרה את החוק? – המשטרה, כמדיניות, אינה אוכפת נהיגה במהירות מופרזת עד לחריגה של 20 קמ"ש מהמהירות המותרת. עורך דין תעבורה יכול אפוא לומר ללקוח שלו, שהמהירות המותרת לנסיעה במקום מסוים היא 20 קמ"ש יותר ממה שכתוב.
2. באילו עזרים משתמשת המשטרה? – ישנם שלושה עזרים טכנולוגיים, קבילים מבחינה משפטית, בהם נעזרת המשטרה בכדי לתפוס נהגים הנוסעים במהירות מופרזת: א. מד לייזר (ממל"ז). ב. מצלמה. ג. דבורה (מכמונת). לשלושת המכשירים יש חסרונות אותם בוחן עורך דין תעבורה אשר מנסה להגן על לקוח שלו שנתפס באמצעות אחד ממכשירים אלו נוסע במהירות מופרזת, כגון סטיית תקן של המכשיר, הפעלה נכונה ומיומנת שלו וכד'.
3. מהם העונשים הקבועים בחוק? – העונשים בגין נהיגה במהירות מופרזת הם קנסות כספיים, נקודות ולעיתים גם שלילת רישיון (חריגה של 31 קמ"ש בדרך עירונית ו- 41 קמ"ש בדרך שאינה עירונית). עורך דין תעבורה יכול להמליץ לכם במקרה וקיבלתם דו"ח ואתם מעוניינים לערער עליו, או במקרה שזומנתם לדין, להציג את עצמכם כאנשים נורמטיביים שמעדו מעידה חד-פעמית, להציג את עברכם הנקי מעבירות תעבורה, להצטער על המעשה ולהבטיח שלא יחזור שנית.
מהן המלצות עורך דין תעבורה לאדם המעורב בתאונת דרכים?
הימנע מלמסור פרטים למשטרה שאינך בטוח כמה הם מדוייקים. מומלץ לקרוא את ההודעה שנמסרה לשוטר לפני שחותמים עליה. כמו כן, זכותו של נהג שאינו חש בטוב לבקש למסור את ההודעה לאחר מנוחה או עזרה רפואית. חשוב: לעולם אל תודה באשמתך בעת האירוע.
סיכום
במאמר זה עמדנו על המלצות שכדאי לקבל מעורכי דין תעבורה במקרים שונים של עבירות תעבורה. בתקווה שלא תצטרכו למאמר זה בפועל…