חשוב להתייעץ בכל נושא עם מבוגר בעל ניסיון. אך בוודאי חשוב להתייעץ עם עורך דין לפני שמגישים תביעה או שוקלים להגיש תביעה. הדבר נכון פי כמה בנושא כה רגיש כמו תביעת רשלנות רפואית.
טיפול רפואי רשלני, גורם לנזק פיזי למטופל ולעיתים, הנזק חמור כל כך, עד כי הוא פוגע בכל תחומי החיים של המטופל.
מקרים רבים של רשלנות רפואית, מסתיימים בנכות פיזית חמורה מאוד, אשר אינה מאפשרת לניזוק, להמשיך לעבוד ולנהל חיים תקינים.
כאשר נפגעים מטיפול רפואי רשלני, חשוב לפנות לייעוץ משפטי של רשלנות רפואית עורך דין, על מנת לבדוק האם ניתן להגיש תביעה לפיצויים.
קבלת חוות דעת מקצועית וטיפול משפטי נכון בתביעה, מחייבים פנייה לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בלבד.
מדוע חשוב להתייעץ עם עורכי דין בישראל, המתמחים ברשלנות רפואית?
מהם השלבים המרכזיים בהגשת תביעה?
רשלנות רפואית עורך דין – מדוע חשוב להתייעץ?
אדם הנפגע מטיפול רפואי רשלני, סובל מנזקים פיזיים ולעיתים אף נפשיים. עורכי דין בישראל נתקלים בעבודתם במקרים קשים מאוד ובמקרים קלים יותר.
פגיעה פיזית בגין טיפול רפואי רשלני, מזכה את הניזוק, בזכות לפיצוי כספי. לשם קבלת חוות דעת מקצועית, האם יש מקום להגשת תביעה, יש לפנות אל רשלנות רפואית עורך דין.
מומחיותו המשפטית של עורך הדין בתחום הרשלנות הרפואית, היא קריטית. רק כך ניתן לקבל חוות דעת המבוססת על ידע וניסיון מקצועי. כמו כן, אם תוגש תביעה, ניסיון עשיר בתביעות רשלנות רפואית, הוא שיבטיח כי התביעה תנוהל בצורה הטובה ביותר.
מהם השלבים השונים בהגשת תביעת רשלנות רפואית? ישנם שלושה שלבים מרכזיים: פגישת הייעוץ הראשונה עם רשלנות רפואית עורך דין, איסוף התיעוד הרפואי וקבלת חוות דעת מומחה.
שלב ראשון – פגישת הייעוץ הראשונה
הדרך להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, מתחילה בפגישת הייעוץ הראשונה, אליה מגיע המטופל שנפגע. מה קורה בפגישת הייעוץ?
1. השתלשלות האירועים : בפגישה זו, יספר הלקוח לעורך הדין, את השתלשלות האירועים, אשר הובילה למצב בו הוא נמצא כיום. הלקוח יספר מאלו בעיות סבל, היכן טופל ומאלו פגיעות הוא סובל כיום, לאור הטיפול הרפואי שקיבל.
2. חוות דעת של עורך הדין : עורך הדין איננו רופא, אך על סמך ניסיונו בתביעות רשלנות רפואית, יוכל להעריך, האם על פניו, מדובר במקרה של רשלנות רפואית והאם יש טעם כלכלי בהגשת התביעה.
3. הסבר על הליך התביעה : בפגישת הייעוץ, יסביר עורך הדין ללקוח, על הליך התביעה וההוצאות הכרוכות בו ואם יבחר הלקוח להמשיך בהליך, יחל עורך הדין בטיפול המשפטי.
שלב שני – איסוף התיעוד הרפואי
המגיש תביעת רשלנות רפואית, צריך להוכיח כי הטיפול הרפואי שניתן לו, היה רשלני. כיצד מוכיחים זאת? באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי, המתבססת על המסמכים הרפואיים של המטופל.
עורכי דין בישראל, המטפלים בתביעות רשלנות רפואית, מנסחים בקשה בכתב לקבלת התיעוד הרפואי. הבקשה תישלח לכל מרכז רפואי בו טופל הלקוח וכאשר כל המסמכים בידו של עורך הדין, יעבירם למומחה הרפואי.
שלב שלישי – קבלת חוות דעת מומחה
המומחה הרפואי הוא בעל תפקיד חשוב ביותר בתביעת רשלנות רפואית. על בסיס חוות דעתו, יקבע בית המשפט, האם הנתבע התרשל בטיפול או לא התרשל.
על כן, עורכי דין בישראל, העוסקים ברשלנות רפואית, בוחרים בקפידה את המומחה הרפואי, לכתיבת חוות הדעת.
רשלנות רפואית גורמת לנזקים פיזיים, המשפיעים באופן מהותי על איכות חייו של המטופל. כאשר נפגעים מטיפול רפואי רשלני, יש להתייעץ עם עורך דין המומחה ברשלנות רפואית, כדי לברר האם ניתן להגיש תביעה לפיצוי כספי.