לעיתים הורים מחליטים שלא להמשיך יחד. ישנם אנשים שלא בנויים למאבקים מתישים עם בן/ בת הזוג? חשוב לנו, בדיני משפחה, להבהיר שאפשר להתגרש בהסכמה, ובלי לריב.
הליך הגירושין טומן בחובו קשיים רבים מסוגים שונים. אין המדובר רק בעניין משפטי שיש להסדירו אלא בני הזוג שמתגרשים, חשים תחושות קשות של כישלון, של אכזבה, של כעס והרבה בלבול; כך הוא אצל מי שרוצה להתגרש, כך הוא אצל מי שרוצים להתגרש ממנו. הדברים נכונים כפליים כאשר הגירושין אינם בהסכמה אלא ביוזמתו של צד אחד, בעוד הצד השני, אינו חפץ בגירושין.
למרבה הצער, גירושין מלווים לרוב בריבים ארוכים ותוקפניים של בני הזוג זה ונשאלת השאלה, איך להתגרש בלי לריב? בעידן שלנו, בו כל כך הרבה זוגות מתגרשים, חשוב לדעת איך מתגרשים.
אין ספק כי כל זוג אשר נישא מתוך אהבה ורצון להקים משפחה, לא סבר כי יגיע הרגע בו יחליטו להתגרש. כאשר הרגע הזה מגיע, לא זו בלבד שבני הזוג אינם אוהבים עוד אחד את השני אלא לעיתים הם חשים רגשות שנאה.
איך מתגרשים בטוב? ראשית, חשוב לפעול בקור רוח ולהימנע מלעשות החלטות שגויות על ידי קבלת יעוץ גירושין בשלב מוקדם. שנית, כדאי לעשות מאמץ ולהגיע לכדי הסכם גירושין כתוב ומוסכם.
מהי חשיבותו של הייעוץ המשפטי? כיצד יוצרים הסכם גירושין ומהו תוקפו?
איך מתגרשים – ייעוץ המשפטי
הצעד הראשון בהבנה איך מתגרשים, הוא קבלת ייעוץ משפטי בשלב מוקדם ככל האפשר בהליך הגירושין. לעיתים קרובות, בני הזוג שרויים בתוך התחושות הסובייקטיביות שלהם ושוכחים כי מדובר בסיטואציה משפטית שיש לנהלה נכון.
יש לשים בצד, עד כמה שניתן, את הרגשות האישיים ולטפל בכל הנושאים הבירוקרטים בצורה הגיונית ומכובדת.
ייעוץ משפטי יכול להבהיר איך מתגרשים, מהן הזכויות והחובות של כל צד ומהן דרכי הפעולה הטובות ביותר. עבור האימהות שעתידות להתגרש אשר לרוב, יהיו בעלות המשמרת על הילדים, חשובה מאוד הקביעה של גובה המזונות. האבות, מצידם, חוששים כי ייפסק כנגדם תשלום מזונות גבוה וכי יקופחו זכויותיהם לראות את הילדים.
קבלת ייעוץ משפטי היא קריטית לשם ניהול נכון של הליך הגירושין ושמירה על האינטרסים.
חשיבותו של הייעוץ המשפטי איננה פוחתת כאשר הושגה הסכמה לגט או כאשר סוכם בין בני הזוג כי ינסחו הסכם גירושין. ללא קבלת ייעוץ משפטי, יכול כל צד למצוא עצמו מקופח בהסכם הגירושין.
עורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתחום דיני המשפחה, יוכל לספק ללקוח את הכלים בכדי לדעת איך מתגרשים נכון כאשר מחד, כל צד צריך לדאוג לשמירה על האינטרסים שלו ומאידך, חשוב לשמור על אווירה רגועה, קל וחומר אם לבני הזוג יש ילדים משותפים.
עריכת הסכם גירושין
במסגרת הייעוץ המשפטי, עורך הדין יבהיר את הכדאיות שבבניית הסכם גירושין מוסכם. מטרתו של הסכם גירושין היא לעגן משפטית את כל ההסכמות בין הצדדים ולהסדיר כל רכיב ורכיב במערכת היחסים ביניהם.
איך מתגרשים? מנהלים משא ומתן לקראת הסכם גירושין מוסכם. הליך זה איננו תמיד קל ועל כן מומלץ מאוד כי כל צד יכין רשימת דרישות אשר עליה אין הוא מוכן להתפשר.
רשימה זו צריכה להיות הגיונית וריאלית על מנת שניתן יהיה להתקדם בכתיבת ההסכם.
ככל שהצדדים יעשו מאמץ כנה יותר להתפשר ולהסכים על תוכן ההסכם, כך יהיה קל יותר להם ולילדים.
הסכם גירושין יכול לכלול כל רכיב ועניין, לפי רצון הצדדים. רצוי מאוד שלא להותיר דבר מחוץ להסכם הגירושין כדי לחסוך מריבות בעתיד:
1.גירושין בהסכמה: הסעיף הראשון בכל הסכם גירושין מוכרח להיות עצם ההסכמה להתגרש. כאשר אין הסכמה, יתקיים דיון על הגט בבית הדין הרבני.
2. משמורת הילדים: כאשר שואלים איך מתגרשים, חלק מן התשובה תהיה הסדרת המשמורת של הילדים. יש לכלול גם הסדרי ראייה בתוך ההסכם, הסכמות לגבי מקום המגורים וכולי. לאחר קביעת המשמורת, יש להחליט על תשלומי מזונות.
3. קבלת החלטות: רצוי מאוד לקבוע אבני דרך בקבלת החלטות לגבי הילדים כגון אופן חינוכם. הדבר מקבל משנה תוקף כאשר אחד מבני הזוג מבצע שינוי קיצוני בחייו כגון חזרה בתשובה או בשאלה.
4. חלוקת רכוש: איך מתגרשים נכון, מפרטים בהסכם הגירושין, את חלוקת הרכוש. יש לשים לב כי כל הרכוש של בני הזוג נכלל בהסכם.
אישור הסכם הגירושין
לאחר שנסתיימה מלאכת עריכת הסכם הגירושין, יש להגישו אל בית המשפט לשם מתן תוקף של פסק דין. בית המשפט, טרם יאשר את ההסכם, יבדוק היטב כל הצדדים מבינים את משמעות ההסכם וכי תנאי ההסכם אינם נוגדים את החוק או את טובת הילדים.
מן הרגע שאישר בית המשפט את ההסכם, מדובר בפסק דין לכל דבר. הצדדים חייבים לקיימו ואם לא, ניתן לפנות להוצאה לפועל לשם אכיפת ההסכם.
שינוי הסכם גירושין מותנה בשינוי מהותי בנסיבות, לדוגמא, כאשר אחד מן הצדדים עובר לגור במדינה אחרת, ניתן לפנות לשינוי בקביעת המשמורת.
איך מתגרשים בלי לריב? נוהגים בצורה מכובדת זה עם זו, פונים לקבלת ייעוץ משפטי כדי שאף צד לא יקופח בהסכם הגירושין ומגיעים להסכמות לגבי כל מרכיב ומרכיב.
למידע נוסף: גירושין ברבנות.