Law4youth_MainPic החוג למשפטים
Law4youth_MainPic החוג למשפטים
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    איך מפטרים עורך דין? (מדריך לאזרח)

    התשובה לשאלה שבכותרת הינה על פניו פשוטה, אך חשוב להבין שמה שמהותי יותר הינו להבין כיצד לפטר עורך דין תוך צמצום הנזקים שיכולים להיגרם ללקוח כתוצאה מפיטורין אלה, למינימום האפשרי.

    בין עורך הדין ללקוח קיים (ברוב המקרים) הסכם שכר טרחה (המהווה הסכם לכל דבר ועניין) עליו חתמו הצדדים ובו כל ההסכמות שהושגו ביניהם בנוגע למהות הטיפול המשפטי, אופן התשלום בגינו ועוד ולכן, הסכם זה יהווה את הבסיס לבחינת כדאיות, אופן ונזקי הפסקת הייצוג.

    איך מפטרים עורך דין ? (מדריך לאזרח)

    תוכן עניינים

    טרם הפיטורין – בחינת הסכם שכר הטרחה:

    כאשר לקוח מסכם עם עורך דין לגבי טיפול בתיק או בעניין מסוים, מעלים הצדדים את ההסכמות וההבנות על גבי הסכם שכר טרחה, שהינו חוזה משפטי מחייב לכל דבר ועניין – כאשר שכר הטרחה בסופו של דבר, מהווה את ה"מוקש" הגדול ביותר בהחלטה האם לפטר את עורך הדין.

    השאלה : האם ההסכם "מכסה" אופציית פיטורין / התפטרות או האם השכילו הצדדים להוסיף אופציית סיום התקשרות בהסכם הכוללת בין היתר, את גובה שכר הטרחה שישולם בתלות בשלב בו מצוי התיק או את התנהלות עורך הדין במידה ויתבקש להעביר את הטיפול המשפטי לאחר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      כך למשל:

      1. אם תמחור לפי שלבים – ישולם שכר הטרחה בהתאם לשלב בו מצוי התיק.
      2. אם שכר הטרחה משולם בהתאם לשעות העבודה – יקבל עורך הדין שכר הטרחה לפי השעות שעבד בפועל.
      3. אם שכר טרחה אחיד ששולם בתחילת הטיפול – אם הטיפול המשפטי מצוי בשלביו הראשונים – ראוי יהיה שעורך הדין ישיב חלק יחסי ללקוח ואם יסרב להשיב- יוכל הלקוח להגיש תביעה.
      4. אם שכר טרחה באחוזים – תלוי בשלב בתיק ובכל מקרה, ראוי לשלם לעורך הדין באופן יחסי.

      כיצד מפטרים את עורך הדין בפועל?

      ניתן לפטר בשיחת טלפון או באופן אישי, אך בכל מקרה כדאי להעלות את הדברים על הכתב ולציין כי הלקוח אינו מעוניין עוד בייצוג המשפטי של עורך הדין ממועד שליחת ההודעה (או מועד אחר רלוונטי) וכי עורך הדין שוב לא יכול לפעול בשם הלקוח.

      במקביל, על הלקוח (או עורך דין מחליף מטעמו), להגיש הודעה לבית המשפט לפיה עורך הדין הקודם אינו מייצג יותר בתיק דנן וכי יורך הדין החדש הינו מייצגו ממועד זה.

      חשוב לזכור, כי ישנם מקרים בהם הודעה לעורך הדין אינה מביאה לפיטורין מיידים ומי שמאשר בפועל את מועד הפסקת הייצוג הינו בית המשפט, אשר מבקש לוודא כי אכן מדובר ברצון הלקוח וכי האינטרסים של הלקוח לא נפגעים כתוצאה מהחלפת הייצוג.

      כיצד לפטר עורך דין תוך צמצום נזקי הלקוח ככל הניתן?

      הלקוח חייב לקחת בחשבון שיקולים של עלות ותועל כלכלית ומשפטית כאשר מחליט להפסיק ההתקשרות עם עורך דין ספציפי ובין היתר :

      1. הסיכון המשפטי – אם הטיפול בתיק מצוי בעיצומו בבית המשפט, כנראה שלא יהיה כדאי ללקוח להפסיק את הייצוג, כי עורך הדין החדש שייכנס בנעלי "הישן" לא בהכרח יוכל לעשות עבודה טובה יותר בשלב כה מאוחר בתיק.
      2. הסיכון הכלכלי – הלקוח צריך לבדוק כמה יצטרך לשלם לעורך הדין החדש בנוסף למה ששילם לעורך הדין הקודם והאם צעד זה כדאי כלכלית באותו תיק ספציפי (תלוי בהיקף התיק).

      הסיבות  הרגילות לפיטורי עורך דין אינן מהותיות (אם בשל התעלמות עורך הדין מפניות הלקוח, אם בשל חוסר כימיה או בגין אי הסכמות רבות בדבר דרך הטיפול בתיק) והליך פיטורי עורך דין אינו כה מסובך, אך חשוב שהלקוח יבין את השלכות הפסקת ייצוג.

      *תודתנו לעו"ד אורלי מנע שני, על עזרתה בעריכת והבאת התוכן לפרסום.

      *התוכן המשובץ באתר זה, אתר הגינות ודין אנו תחליף לייעוץ משפטי, אינו מתיימר להיות מדויק, או מקיף או מעודכן. אין להסתמך על האמור, והעושה כן – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף