Law4youth_MainPic החוג למשפטים
Law4youth_MainPic החוג למשפטים
פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

    תביעות רשלנות רפואית הן תביעות המוגשות בגין נזקים גופניים שנגרמו לנו כתוצאה מטיפול רשלני שקיבלנו. 

    רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

    רשלנות רפואית יכולה להיגרם בטיפולים שונים כאשר רפואת שיניים הינו תחום בו מוגשות תביעות רבות של רשלנות רפואית במגוון של טיפולים. חשוב לזכור כי לרופאים בכלל וביניהם גם לרופא השיניים יש חובת זהירות כלפי המטופלים.

    תוכן עניינים

    במסגרת חובת הזהירות הזו על הרופא להסביר למטופל באופן מלא וברור מהו הטיפול שעומד להתבצע, מהם הסיכונים שבטיפול והאם קיימות עוד אופציות נוספות לטיפול. לאחר שבידי המטופל כל האינפורמציה הרלוונטית, על הרופא לקבל את הסכמתו של המטופל לביצוע הטיפול.

    תביעת רשלנות רפואית- הכיצד?

    אם נפגענו מטיפול רפואי רשלני אנו זכאים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית תוך תקופה של 7 שנים מהיום בו קרה האירוע הרשלני. נטל ההוכחה כי הגורם המטפל התרשל ובמקרה שלנו, רופא השיניים או השיננית, הוא עלינו התובעים. במקרים מסוימים נטל ההוכחה יכול לעבור לנתבע ולשם כך צריך עורך דין המומחה לרשלנות רפואית שיבדוק את המקרה הספציפי ויבחן אם ניתן להעביר את הנטל אל הנתבע.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      לאור זאת כי ברוב המקרים של רשלנות רפואית נטל ההוכחה הוא על הנפגע נסביר מה חייב הנפגע להוכיח לבית המשפט על מנת לזכות בתביעתו:

      1.חובת זהירות – התובע צריך להראות על קיומה של חובת זהירות של הגורם המתרשל
      כלפיו. מערכת היחסים בין רופא ומטופל מקימה באופן עקרוני חובת זהירות וכמובן כי לרופא השיניים שלנו יש חובת זהירות כלפינו כמטופלים.

      2. הפרת חובת הזהירות – על התובע להראות כי הגורם הרשלני הפר את חובת הזהירות

      3. נזק פיזי ממשי – התובע צריך להוכיח כי נגרם לו נזק פיזי ממשי. ישנם מקרים בהם הופרה חובת הזהירות והייתה רשלנות רפואית מצד הגורם המטפל אך זו לא הולידה נזק גופני של ממש. במקרים כאלו בהם לא נגרם נזק גופני לטווח ארוך או לצמיתות נראה כי אין טעם כלכלי בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

      4. קשר סיבתי – על הטוען לרשלנות רפואית להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הנזקים הגופניים שנגרמו לו לבין הפרת חובת הזהירות של הגורם אשר הוא טוען כי התרשל. יסוד הקשר הסיבתי מחייב להראות כי העוול שנגרם לניזוק היה צפוי או בתחום הסביר.

      צירוף חוות דעת רפואית

      בתביעות של רשלנות רפואית חייב התובע לצרף לכתב התביעה חוות דעת של מומחה רפואי מטעמו. חוות הדעת צריכה להכיל את הקביעה כי הגורם המטפל נהג ברשלנות כלפי הנפגע ולאמוד את הנזק שנגרם בשל ההתרשלות. על מנת שהמומחה הרפואי יוכל להכין חוות דעת, עלינו לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי לפגיעה ולהציגו בפני המומחה.

      במקרה של רשלנות רפואית בגין טיפול שיניים אשר גרמה לנזק ממשי, עלינו לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית אשר יקבל מרופא השיניים שטיפל בנו את כל התיק הרפואי שלנו, כולל את צילומי הרנטגן אשר נעשו לנו במהלך הטיפול.

      לאחר השגת התיעוד הרפואי יפנה אותנו עורך הדין אל מומחה רפואי בתחום השיניים על מנת לבדוק אם אכן מדובר בטיפול רשלני. במידה וכן, יכתוב המומחה חוות דעת אותה נוכל להגיש עם כתב התביעה לבית המשפט ולקבל פיצוי עבור הנזק שנגרם לנו.

      לסיכום, למדנו מה עלינו לעשות בכדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין טיפול שיניים לקוי ובנימה זו נסיים ונאחל בריאות לכולנו.

      *התוכן המשובץ באתר זה, אתר law4youth החוג למשפטים אנו תחליף לייעוץ משפטי, אינו מתיימר להיות מדויק, או מקיף או מעודכן. אין להסתמך על האמור, והעושה כן – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף